Project

Gas- en waterleidingen vervangen Woensdrecht

Er zal begin november 2017 gestart worden met deze omvangrijke werkzaamheden in de kern Woensdrecht. Bewoners worden steeds vooraf geïnformeerd door de aannemer wanneer er werkzaamheden in hun woonomgeving plaatsvinden.

Werkzaamheden
De werkzaamheden omvatten het vervangen van bestaande stalen gasleidingen en (veelal) asbest-cement waterleidingen. Ook worden de huisaansluitingen van het gas en drinkwater waar nodig vernieuwd. Een gedeelte van het straatwerk dient hiervoor opengebroken te worden. Wethouder Van Agtmaal: “Er zal door de aannemer voor gezorgd worden dat woningen, winkels, restaurants etc. altijd bereikt kunnen worden. Uiteraard wordt geprobeerd de overlast tot een minimum te beperken.”

Gefaseerde werkzaamheden
De werkzaamheden vinden per kern plaats in diverse fasen. Er wordt gestart in Woensdrecht en een gedeelte van Hoogerheide dat direct aan Woensdrecht grenst.

Het gaat om de volgende straten: IJsberg, Nederheide, Bossestraat, Stallaertstraat, Middelaerstraat, Van de Zandestraat, Rijzendeweg, Nieuweweg, Canadalaan, Torontoloaan, Hamiltonlaan, Garry Horselaan, Onderstal, Veerstraat, Tuinstraat en Marktje.

Wanneer deze werkzaamheden afgerond zijn, gaat men verder in Hoogerheide. Daarna volgt Ossendrecht en tot slot Huijbergen. Dit project zal in totaal enkele jaren in beslag nemen. In Putte zijn destijds andere gas- en waterleidingen gebruikt, zodat hier nu niets hoeft te worden vervangen.